Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با مساحتی بیش از ۱۰۷ هزار کیلومتر مربع با پنج میلیون نفر جمعیت دارای ۱۰۷ شهر و یک‌هزار و ۹۳۴ روستاست، کلانشهر 

اصفهان افزون بر ۲ میلیون نفر جمعیت در ۲۰۰ محله دارد و یکی از استان‌های پر گردشگر کشور به شمار می‌آید که انتطار می‌رود صنعت گردشگری آن بیش از زمان فعلی نمود بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهر تاریخی یکی از ۱۰ شهر زیبا و پرجاذبه جهان است و وجود آثار تاریخی بازمانده از ادوار مختلف آن را به عنوان یکی از قطب‌های مهم گردشگری ایران مطرح کرده است.

بیش از ۶۰۰ باب خانه تاریخی و ۹۰ موزه تاریخی، مردم شناسی، فرهنگی و طبیعت دولتی و خصوصی در این استان وجود دارد.

به تاکید کارشناسان اصفهان باید جایگاه خود را در حوزه گردشگری پیدا کند زیرا این استان در حوزه گردشگری ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد بطوری که حدود ۳۰ نوع گردشگری در این استان شناسایی شده که مورد توجه قرار گرفته‌ است.

ظرفیت‌های متنوع گردشگری در شهرستان‌های استان اصفهان وجود دارد که در هر بخش قابلیت خاصی برای سرمایه‌گذاری دارد و صنعت گردشگری باید متناسب با استعداد هر منطقه توسعه یابد.

در بسیاری از محله‌های بافت تاریخی شهر اصفهان به ویژه در مرکز شهر خانه‌های قدیمی و تاریخی مرمت شده‌ای وجود دارد که برخی مالکان خوش‌ذوق و میراث‌دوست، آن‌ها را به اقامتگاه‌های بوم‌گردی تبدیل کرده‌اند.

خانه‌هایی که اقامت در آن برای یک یا چند شب روح گردشگران را نوازش داده و احساسی سرشار از لطافت را به آنان هدیه می‌دهد.

ضرورت تنوع در اقامتگاه‌های بوم‌گردی 

مدیر گروه گردشگری و هتلداری دانشگاه علمی کاربردی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اصفهان از لحاظ ظرفیت‌های بوم‌گردی بسیار مناسب است  که باید به معنای واقعی شکوفا شود.

فریبا یوسفی بیان کرد: در سال‌های اخیر یعنی به طور تقریبی از سال ۹۲ به بعد توسعه بوم‌گردی در اصفهان با سرعت رخ داد به صورتی که در زمان حاضر حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ اقامتگاه بوم‌گردی در استان فعالیت دارد.

وی اظهارداشت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی به طور معمول باید در اطراف شهرها ایجاد شود ولی در شهر اصفهان به ویژه در اطراف میدان نقش جهان و بافت تاریخی به تعداد بسیار زیاد فعالیت دارند.

عضو شورای پژوهش و فناوری دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان اقامتگاه‌های بوم‌گردی کاشان را فوق العاده  برشمرد و تصریح کرد: برخلاف تعداد زیاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی اما تنوع زیادی ندارند و بسیاری از این اقامتگاه‌ها شبیه به هم هستند.

اقامتگاه‌های بوم‌گردی پاسخگوی سلایق مختلف باشند

وی تاکید کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید پاسخگوی انواع سلایق به ویژه سلایق اقتصادی باشند و رضایت خاطر گردشگران بسیاری را کسب کنند.

یوسفی درباره فعالیت موسسه‌های آموزشی در زمینه گردشگری نیز یادآورشد: در زمان حاضر پنج موسسه در اصفهان فعالیت دارند که آموزش عملی و تئوری راهنمایان گردشگری طبیعت‌ را می‌دهند و یکی از آن‌ها در زمینه ژئوتوریسم نیز راهنما تربیت و از استادان بسیار خوبی استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: در زمینه اکوتوریسم و ژئوتوریسم نگاه مسوولان به آینده ضعیف است و چالش‌ها را ندیده‌ و برنامه‌ریزی صحیحی نکرده‌ایم که این موضوع موجب از بین رفتن طبیعت و ذخایر زیستی و حیوانات می‌شود.

این پژوهشگر افزود: اصفهان می‌تواند در زمینه طبیعت‌گردی ویژه گردشگران داخلی و خارجی حرفی برای گفتن داشته باشد.

وی مردم محلی، راهنمایان گردشگری و طبیعت را سه راس مثلت طبیعت‌گردی دانست که اگر این سه راس به خوبی عمل کنند می‌تواند درآمدزایی بسیاری به همراه داشته باشد.

یوسفی با تاکید بر مقوله خرید گردشگران از مردم محلی هر منطقه بیان کرد: گردشگران به منطقه زندگی این مردم وارد می‌شوند و در مقابل پیامدهای منفی زیستی یا فرهنگی که برای آن‌ها به همراه دارند باید برای مردم محلی درآمدزایی نیز داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر دولت می‌خواهد برای دسترسی به یک سری از این جاذبه های طبیعی، مکانی را ایجاد کند به این نکته توجه کند که در حال از بین بردن منطقه و طبیعت است یا نه و این امر با مطالعه و بهره‌گیری از نظر متخصصان باشد.

ارایه خدمات در بوم‌گردی نیازمند خلاقیت 

عضو شورای پژوهش و فناوری دانشگاه علمی کاربردی استان گفت: درآمدهای طبیعت‌گردی می‌تواند موازی با درآمد سایر گردشگری‌ها مانند گردشگری فرهنگی، تفریحی و کودک زیاد باشد اما در صورتی که به زیرساخت‌ها نگاه درستی داشت و در ارائه خدمات و ایجاد بوم‌گردی‌ها خلاقیت به خرج داده شود.

وی خاطرنشان کرد: به لحاظ زیرساختی بایستی مردم محلی را به سمت آموزش و آگاهی درخصوص ارائه بهداشتی محصولات محلی به گردشگران سوق دهیم.

نقش مهم اقامتگاه بوم‌گردی در توسعه اقتصاد محلی 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان در گفت و گو با ایرنا گفت: بیشتر واحدهای بوم‌گردی اصفهان در شرق استان در شهرستان‌های خور و بیابانک، نایین، اردستان، کاشان، آران و بیدگل و اصفهان است.

فریدون اله‌یاری با اشاره به اینکه در این میان خور و بیابانک با ۷۵ اقامتگاه، بیشترین تعداد واحدهای بوم‌گردی استان را در خود دارد افزود: در سال‌های اخیر موازی با برنامه‌ریزی‌های دولت، بوم‌گردی در غرب اصفهان بویژه در روستاها توسعه پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه از سال ۹۶ اقامتگاه‌های بوم‌‎گردی در شهرستان‌های استان توسعه یافت و به بهره‌برداری رسیده و یا تکمیل شدند بیان کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی با سرمایه‌ای نه چندان زیاد تاسیس می شود و در عین حال نقش مهمی در توسعه اقتصاد محلی ایفا می کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان با تاکید بر اینکه تشکیل شبکه 'خوشه سار بوم‌گردی گروهی' در روستاهای هدف گردشگری استان در رونق بوم گردی موثر بود اظهارداشت: شبکه خوشه سار بوم‌گردی، متشکل از فعالان گردشگری بومی ایران است که تجربه زندگی بومی را در میان اقوام مختلف برای گردشگران پدید می‌آورند.

وی اشاره کرد: این گروه با یک هدف مشترک دور هم جمع شده و با اقامت در مکان‌هایی که معماری آن با محیط سازگار است، نوشیدنی‌ها، خوردنی‌های سنتی، محلی و صنایع‌دستی همان روستاها را به گردشگران معرفی و به فروش می‌رسانند.

به گفته اله‌یاری بعد از شرق استان، شمال اصفهان شامل شهرستان های کاشان و آران و بیدگل رتبه دوم اقامتگاه های گردشگری در استان را دارند که بیشتر مخاطبان آنها گردشگران خارجی و بین‌المللی هستند و بعد از آن در جنوب و غرب استان اقامتگاه تاسیس شده است .

وی تصریح کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی در راستای توسعه پایدار گردشگری در شهرستان‌ها و روستاهای استان برای بهره‌مندی فرهنگی و اقتصادی مردم محلی و گردشگران از خرده فرهنگ‌ها ایجاد شده است.

استان اصفهان به عنوان قطب گردشگری کشور دارای ۱۰۷ شهر و یکهزار و ۹۳۴ روستاست؛ بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی در این استان شناسایی شده و یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام های میدان امام (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

برچسب‌ها گردشگری اصفهان اقامتگاه بوم گردی پروندهٔ خبری گردشگری و میراث فرهنگی نصف جهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری اصفهان اقامتگاه بوم گردی گردشگری اصفهان اقامتگاه بوم گردی اخبار کنکور اقامتگاه های بوم گردی شهرستان ها استان اصفهان اقامتگاه ها بوم گردی مردم محلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۷۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان

مدیر ناژوان شهرداری اصفهان با اشاره به آشنایی اعضای کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ با ناژوان گفت: از جمله موضوعات مورد بحث در جلسه کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ استان، حفظ حریم مادی‌ها و انهار موجود و ارتقای آن به مسیرهای گردشگری سبز بود.

مهدی قائلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ استان اصفهان اظهار کرد: این گروه ضمن حضور در ناژوان اصفهان با مشکلات آن از نزدیک آشنا شدند، طی دعوت به عمل آمده از کمیته کار تخصصی کمیسیون ماده ۵، روز دوازدهم اردیبهشت، جلسه‌ای با حضور اعضای کمیته مذکور در دفتر مدیریت ناژوان شهرداری اصفهان برگزار شد.

وی افزود: در این نشست، گزارشی از مشکلات و کاستی‌ها، بعضی پیشنهادهای استخراج شده حاصل هم‌اندیشی کارشناسان و مسئولان داخلی مدیریت، دستگاه‌های اجرایی، اعضای کمیته مذکور به بعضی مشکلات و معضلات این محدوده که از یک سو موجب بروز بعضی نارضایتی‌ها برای اهالی و مالکان و از سوی دیگر برای شهروندان، گردشگران و مردمی شده است، همچنین روند خدمت‌رسانی و حفظ و احیای میراث طبیعی و گردشگری در این محدوده ارائه و موضوعات تصویب و ارائه الگو، ضوابط و مقرراتی در راستای بهبود هرچه بیشتر وضع موجود بررسی شد.

مدیر ناژوان شهرداری اصفهان تصریح کرد: از جمله موضوعات مورد بحث در این جلسه حفظ حریم مادی‌ها و انهار موجود و ارتقای آن به مسیرهای گردشگری سبز، تعریف لکه‌های ویژه و ریزپهنه‌بندی‌ها به‌منظور توسعه فضاهای سبز گردشگری و خدماتی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی بود که امیدوارم نمود این حضور منجر به ارائه پیشنهادها و تصمیمات اجرایی و مهارتی در این پهنه شود.

کد خبر 751415

دیگر خبرها

  • سراب سفره کوه سلسله
  • سازمان‌جهانی غذا: ذخیره غذا در غزه تنها پاسخگوی چهار روز است
  • آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ میزبان گردشگران خارجی ۶۳ کشور بوده است
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • اقامتگاه‌های ارزان و اقتصادی در آبادان
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس