Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@01:40:22 GMT

اصفهان در صدر اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۱۱۵۴

اصفهان در صدر اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سنتی کشور

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: در تعداد تاسیسات گردشگری از حدود ۴۰۰ تاسیسات به حدود هزار و ۱۶۴ تاسیسات رسیده‌ایم و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی با ۴۴۴ واحد در صدر کشور قرار داریم.

به گزارش خبرگزاری فارس از خمینی‌شهر، فریدون الهیاری  روز گذشته در دومین همایش سالانه توسعه پایدار گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه شعار این همایش «ایران، اصفهان، نقش‌جهان» است، گفت: در سال ۱۳۹۷ میزبان جمعی از خبرنگاران اسپانیا بودیم که به اصفهان سفر کرده بودند و رییس فدراسیون خبرنگاری کشور اسپانیا درباره بحث گردشگری و برندسازی گردشگری در اصفهان گفت که باید بر روی ۳ کلیدواژه تمرکز کنید و می‌تواند مهم‌ترین شاخص و برند گردشگری کشوری مثل ایران باشد که این شعار بر این اساس انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه ایران یکی از کانون‌های مهم تمدنی دنیا در ادوار مختلف تاریخی بوده و ایران خود یک جهان است، افزود: عبارت‌هایی مثل ایران فرهنگی به کاربرد شده که گستره‌ای فراتر از قلمرو سیاسی و جغرافیایی حکومت ایرانی بوده و نشان دهنده نقش ایران است.

وی با ابراز اینکه اصفهان هم شهری است که در طول تاریخ عنوان‌های زیادی داشته و اصفهان نصف جهان بسیار کاربرد داشته است، اضافه کرد: اصفهان نصف جهان، آیینه‌ای از جهان ایرانی و تمدن ایرانی است و اصفهان بازتابی از جهان ایرانی است که ابعاد مختلفی دارد و جایگاه اصفهان را در دنیا نشان می‌دهد.

اللهیاری ادامه داد: وقتی به توسعه فکر می‌کنیم باید به مشارکت‌های عمومی و بخش خصوصی فکر کنیم و نباید تصور داشت که دولت حاکمیت‌ها را انجام دهد که وظیفه دولت تصدی‌گری نیست و باید به مشارکت عمومی و بخش خصوصی توجه شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان تصریح کرد: امیدواریم نگاهی که در دولت وجود دارد یک نگاه پایدار باشد که باید به گردشگری به عنوان یکی از مبانی توسعه کشور توجه داشت و مردم، بخش خصوصی، دولت باید حرکت کنیم به سمتی که از سرمایه‌های بزرگ کشور بهره ببریم.

وی عنوان کرد: گردشگری در اشتغال جهان سهم به سزایی دارد و حدود ۱۱ درصد شغل‌های جهان به گردشگری اختصاص داده شده که گردشگری در بین مشاغل جهان رشد ۲۰ درصدی دارد.

اللهیاری با اشاره به جایگاه گردشگری اصفهان خاطرنشان کرد: گردشگری فرهنگی تاریخی، گردشگری طبیعت و روستایی عشایری، گردشگری خلاق، گردشگری سلامت از اولویت‌هایی است که باید در اصفهان بر این حوزه‌ها تمرکز داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان اذعان کرد: در بحث بازار گردشگری نیز باید هدف‌مند کار کنیم که اروپا، چین، قفقاز، خاورمیانه، آسیای مرکزی از بازارهای گردشگری اصفهان هستند و هرکدام به بهانه‌هایی به عنوان بازار هدف انتخاب شده که هر کدام از این بازارها نیز ذائقه خود را دارد.

وی با اعلام اینکه یک سوم صنایع دستی جهان در اصفهان است که ۴۵۴ نشان ملی گرفته‌ایم، خبر داد: کسب ۸ نشان جغرافیایی ملی صنایع دستی و یک نشان بین‌المللی را اصفهان بدست آورد که محصولات نشان گرفته را به عنوان صنایع دستی جغرافیایی اصفهان ثبت می‌کند که هنر مینا را ثبت جهانی کردیم و باید بر روی برندسازی در موقعیت اصفهان تمرکز کنیم.

اللهیاری با بیان اینکه تا سال ۹۶ نرخ رشد گردشگری اصفهان حدود ۳۰ درصد در برابر رشدی که در کشور حدود ۴ درصد بوده، اظهار کرد: تعداد هتل‌های ۵ ستاره استان اصفهان به ۲ هتل افزایش داشته و ۵۴ هتل جدید در ۵ سال اخیر اضافه شده که ۲۷ هتل سنتی بوده و یکی از ظرفیت‌های استان هتل‌های سنتی و تبدیل بناهای تاریخی به هتل‌های سنتی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: ۳۸۶ پروژه حدود ۳ هزار میلیارد تومان از طرح‌های استان اصفهان در حوزه گردشگری است، در تعداد تاسیسات گردشگری از حدود ۴۰۰ تاسیسات به حدود هزار و ۱۶۴ تاسیسات رسیده‌ایم و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی با ۴۴۴ واحد در صدر کشور قرار داریم.

وی در پایان ابراز کرد: رشد و توسعه گردشگری نیاز به هم‌گرایی و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف و مشارکت بخش خصوصی نیاز است و آرمان‌ها و شعارها با واقعیات تطابق داشته باشد و براساس مختصات و زمینه‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

به گزارش فارس، این همایش یک روزه با حضور مدیران استانی و فعالین عرصه گردشگری و صنایع دستی در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان با محوریت‌های اقدامات و برنامه‌های گردشگری استان، شاخص‌های توسعه پایدار گردشگری، بازاریابی و تبلیغات، گردشگری صنعتی، محتوای برنامه‌های آموزشی گردشگری، بوم‌گردی و جایگاه صنوف و فعالان اقتصادی و توسعه پایدار گردشگری برگزار شد که در حاشیه آن رونمایی از اثر میناکاری و همچنین غرفه های صنایع دستی دائر بود.

انتهای پیام/۶۳۰۹۳/ص۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصفهان گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۱۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس گفت: امروزه با توجه به ظهور فناوری‌های دیجیتال، بسیاری از کسب و کار‌های کوچک و متوسط و کسب و کار‌های دانش بنیان به ضرورت دیجیتالی سازی کسب و کارشان پی برده اند و در همین جهت برگزاری دوره دیجیتال مارکتینگ از برنامه‌ها و اولیت‌های توسعه پایدار در روستای تاریخی اصفهک بوده است.

او افزود: برگزاری دوره‌های دیجیتال مارکتینگ در اصفهک در نهایت منجر به این شد تا تعدادی از جوانان و علاقمندان این روستا با همکاری مرکز رشد و فناوری اقدام به راه اندازی آنلاین شاپ یا فروشگاه مجازی با برند واچی https://vachi.ir/ کنند که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.

بیشتر بخوانید

ثبت ۵ اثر در آثار فاخر صنایع دستی کشور

عرب بیان کرد: فعالیت‌های انجام شده در زمینه گردشگری در روستای اصفهک سازگاری کامل با اهداف و برنامه‌های زیست محیطی دارد و فعالان گردشگری و صنایع دستی و مردم روستا بر این موضوع تأکید دارند و اقامتگاه‌های بوم گردی کاملا در این مسیر قدم بر می‌دارند و تولید زباله کم، بازیافت زباله و استفاده از موادی که تجدیدپذیر هستند و آسیب کمی به محیط زیست می‌زنند از اولویت‌ها و برنامه بوم گردی‌ها در اصفهک است.

 برند واچی نیز محصولاتش را به صورت کاملا سازگار با محیط زیست و با بهره گیری از سنت‌های قدیمی بسته بندی می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس