Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمیرم در جنوب استان اصفهان و در دل کوه ها و تپه های متعدد کوتاه و بلندی واقع شده که از جنوب به قله های مرتفع دنا و زاگرس منتهی می شوند و در ضلع شمالی سورمند و بُهرز ایستاده بر آفاق سر به فلک کشیده آسمان در برش گرفته اند.

این وادی خوش و خرّم از دیرباز محل رفت و آمد مسافران و رهگذران مرکز به جنوب و جنوب به مرکز کشور و بویژه استان فارس بوده و برج نگهبانی و قلعه ای به نام دژ بهمن یا همان قلعه سنگی در ۳۶ کیلومتری جنوب شرق سمیرم در مسیر فارس قدیم، نمونه ای از این ترددها و آمد و رفت ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز هم بواسطه آب های خروشان چشمه ساران ناز ونک و خوانسار و بابازرنگ کُمه و آبشار معروفش و هوای خنک و دلنشین طبیعتش روزانه و بویژه در تعطیلات پایان هفته، جای جای طبیعت گاه های این خطه محل تفریح و استراحت و نفس کشیدن گردشگران و مسافران است.

علاوه بر این طبیعت گاه ها و مناطق گردشگری خدادادی و بکر، یکی دوسالی است خانه های روستایی و بوم گردی زیبا و خاطره انگیزی در تعدادی از روستاها و شهرهای سمیرم برای رفاه حال توریست ها و بهره بردن بهتر از مواهب طبیعی این دیار آماده و مهیا شده اند و طراوت و چشم نوازی سرزمین هزار چشمه را دوچندان کرده اند.

به گزارش ایرنا، بومگردی یا اکوتوریسم (ecotourism)، فرصتی برای گردشگران و طبیعت گردان است تا با اقامت در مناطق بومی فارغ از زندگی روزمره و ماشینی؛ حال و هوای یک زندگی ساده، بی آلایش و دلنشین را تجربه کنند. 
گردشگری بومی یا بومگردی شاخه ای از صنعت گردشگری است که از ابتدای دهه 1380 به شکل سازمان یافته در نقاط مختلف کشور از جمله اصفهان مورد توجه قرار گرفت و در سال های اخیر روندی روبه رشد را طی کرده است. 
استان اصفهان با برخورداری از جاذبه های طبیعی و میراث کهن از قابلیت های زیادی برای توسعه گردشگری بومگردی برخوردار و یکی از استان های پیشتار در این زمینه است. 
براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، بومگردی در چهار سال گذشته روندی روبه رشد را طی کرده و تعداد این اقامتگاه ها از 50 باب به بیش از 300 باب رسیده است. 
بر اساس آخرین آمار مربوط به شاخص های گردشگری اصفهان مجموع اتاق های گردشگری این استان تا پایان سال 96 (با توجه به ظرفیت در ماه) 184 هزار و 150 اتاق بوده که نسبت به سال 95 افزایش 100 درصدی داشته و بیش از 2 برابر شده است. 
مجموع تخت های گردشگری استان ( با توجه به ظرفیت در ماه) نیز تا پایان سال 96 معادل 416 هزار و 304 تخت بوده که نسبت به سال 95 بیش از 90 درصد افزایش داشته است. 

مسافری از اصفهان بعد از اسکان یکی از خانه های بوم گردی منطقه  در گفت و گو با ایرنا افزود : توصیه ام به مردم استان و سایر شهرهای همجوار این است که به منطقه زیبایی های سمیرم سفر کنند تا از هوای دل انگیز آن نهایت بهره را ببرند.

مریم کشانی معتقد است هوای سمیرم دلنشین تر و خنک تر از سایر نقاط کشور است و روح و جان آدمی را تازه می کند.

مسافر دیگری  از اهالی یزد که در خانه بوم گردی یکی از روستاهای بخش پادنا مستقر شده به ایرنا گفت : قرار گرفتن همزمان دشت و سرسبزی و مشاهده برف در بلندی های کوه دنا مناظر بی نظیری در این فصل ایجاد کرده است.

مجید صدوقی با اشاره به فضای بکر منطقه سمیرم و پادنا گفت: اینجا کولرهای طبیعی کار می کنند و روستاها یکی از یکی بکرتر و دیدنی تر هستند.

هُما ولدخانی بانوی جوان روستایی و اهل روستایی به همین نام و عنوان یعنی ولدخانی است.

او دستی به سر و روی منزل پدری خود کشیده و آن را به خانه بوم گردی تبدیل کرده است.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به رشته تحصیلی خود «طبیعت گردی» اشاره کرد و افزود: ۵ سال از خالی بودن خانه پدری در روستایمان گذشته بود که به فکر افتادم و آن را به این شکل زیبا و خشتی درآوردم.

وی اظهار داشت: مهمان های زیادی از داخل و حتی خارج کشور یکی دو شبی را در این خانه سپری کرده و از نزدیک زندگی در دل روستا و جامعه روستایی را تجربه کرده اند.

به گفته ولدخانی، امروز جامعه روستایی نیز با این موضوع کنار آمده و به شکلی روزآمد پذیرای مسافران و گردشگران خسته از کار و تلاش در کلان شهرهای کشورمان هستند تا علاوه بر تبلیغ فرهنگ و آداب و رسومشان، اقتصاد و معیشت آنان نیز رونق بگیرد و بچرخد.

مشاور امور روستایی و عشایری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان به خبرنگار ایرنا گفت: خوشبختانه رویکرد امروز مجموعه مدیران گردشگری و حتی سایر سازمان ها به سمت روستاها و جامعه عشایری است.

سجاد افشاری با ابراز تاسف از اینکه کار و برنامه ریزی خاصی در حوزه عشایر، معرفی و شاساندن این جامعه نشده در سطح کلان نشده است اظهار داشت: هر چند امروز اندکی وضع بهتر شده و عشایر سر و سامانی گرفته اند و حتی در بخش هایی یکجانشین شده اند اما نتوانسته اند داشته ها و دست آوردهای خود را به نسل نو معرفی کنند.

به گفته وی، روستای «مهرگرد» در شمال سمیرم که بزودی برند ملی صنایع دستی استان و کشور خواهد شد نمونه خوبی از معرفی، کار خوب و موثر در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصادی است.

وی می گوید: امروز قیمت زمین در این روستا چند برابر شده و علاوه بر این اتفاق های خوبی نیز در حوزه زنان روستایی افتاده است که علت اصلی آن معرفی روستای مهرگرد بعنوان یک روستای ملی است.

رییس سابق اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم با اشاره به اینکه زنان در بخش صنایع دستی ۹۵ درصد فعال هستند ادامه داد: در موضوع گردشگری این عدد ۱۰ تا ۱۵ درصد است که جای کار زیادی در سمیرم دارد.

به اعتقاد این مسوول، بالای ۵۵ تا ۶۰ درصد جمعیت سمیرم در روستاها ساکن هستند و همین مهم می رساند که جامعه زنان بسیار بیشتر از اینها باید به مسایلی از این دست همچون بوم گردی و گردشگری ورود کنند و موثرتر ظاهر شوند.

افشاری خاطر نشان کرد: در بخش بوم گردری کارهایی در کشور انجام شده اما به نظر خطا و اشکال هایی در این بین وجود دارد چرا که باز هم قشر برخوردار و متمکن در اجرای طرح دیده شده و باز هم به نبال ایده آل ها رفته اند.

مشاور امور روستایی و عشایری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان تصریح کرد: زمانی که ما درباره خانه روستایی حرف می زنیم باید کاری کنیم که همه اقشار و حتی کسانی که تمکن مالی پایینی دارند هم بتوانند از این طرح ها استفاده کنند و بهره ببرند.

به گفته افشاری، از سوی دیگر خانواده و فرد برخورداری هم که می خواهد از امکانات بوم گردی بهره مند شود بد نیست که یک شب را در خانه یک فرد عادی روستایی تجربه کند و اینها با فرهنگ سازی و آموزش محقق می شوند.

وی معتقد است، شرایط و دستورالعمل هایی که برای راه اندازی خانه های «بوم گردی» گذاشته اند بازخوردهای خوبی ندارد و کمتر کسی می تواند این مجوزها را بگیرد و کارش را شروع کند.

مشاور امور روستایی و عشایری اداره کل میراث فرهنگی اصفهان ادامه داد: سیستمی بودن ثبت این خانه ها و صدور مجوزها اقدام خوبی است اما باز هم شاهد هستیم که شرایط را خیلی حرفه ای و سخت دیده اند به طوریکه اشتغال، روستایی و طبیعی بودن در این مجوزها کمرنگ شده اند.

افشاری با تاکید بر اینکه روستاهای حاشیه تهران و اصفهان با روستاهای منطقه سمیرم تفاوت هایی دارند افزود: این موارد باید بومی سازی شوند و محلی و متفاوت بودن در آنها لحاظ شود.

رییس سابق اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم اظهار داشت: سال گذشته و امسال ۳۶ مجوز راه اندازی خانه های بوم گردی در بخش ها و روستاهای مختلف شهرستان صادر شده است.

وی یادآور شد: مسافری که وارد سمیرم و روستاهای آن می شود تا حد زیادی از وضعیت اقتصادی روستاها آگاه است و به دنبال هتل و مسافرخانه مجلل نیست.

افشاری تاکید می کند: ضروری است دوره های آموزشی روستایی و عشایری را گسترش داده و به او آموزش داد که چگونه با مهمان برخورد کند تا با کمترین دارایی بهترین پذیرایی را از مهمانان داشته باشد و نتیجه دلخواهش را بگیرد.

نتیجه ای که بدون شک با همراهی و تلاش بیشتر و بهتر مسوولان، توجه به پیوست های فرهنگی و بومی هر منطقه و تاکید بر روستا محوری ثمره و دست آورهایی روزافزون خواهد داشت و رونق اقتصاد روستایی و عشایری را رقم خواهد زد.

رودخانه کزِن و حسین آباد در شمال، رودخانه شمس آباد و چشمه ناز در غرب، سد حنا در شرق و روستاها، باغ‌ها، چشمه‌ها و رودخانه‌های بی بی سیدان، بابازرنگ، آب ملخ، خفر، سیور، رودآباد، خینه، دنگزلو و نُقل در بخش‌های سه گانه پادنای بزرگ، دیگر طبیعت گاه‌های خدادادی این خطه خوش آب و هوا نیز، پذیرای مسافران است.

از جمله آثار تاریخی و طبیعی سمیرم پارک تخت قراچه، چشمه 'خوانسار'، تخت سلیمان آب ملخ، 'حمام کمال الملک وزیر'، 'تل شاهی و وزیری'، 'قلعه بهمن'، آبشار 'خفر'، آبشار سمیرم، چشمه ' ناز ونک'، 'تالاب خان وردشت'، آبشار 'بی بی سیدان'، چشمه'بابا زرنگ کمه'، چشمه 'نوول' غار 'دنگزلو'، 'لای سرخ دنا' و 'امامزادگان ابراهیم، زید ابن علی، سیداحمد و سید محمد خفر، بی بی ناز خاتون و بی بی گل خاتون کمه و حنا' است.

شهرستان کوهستانی و معتدل سمیرم دارای ۱۰۰ هزار جمعیت است که در جنوب استان اصفهان، شمال یاسوج، شرق اقلید و آباده استان فارس و غرب لُردگان استان چهارمحال و بختیاری واقع است.

۷۱۴۷/‏۶۰۲۶/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری صنایع دستی سمیرم بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: سامانه مکان‌مند شهر اصفهان به زبان انگلیسی برای استفاده گردشگران خارجی توسط سازمان فاوای اصفهان راه‌اندازی شد.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: گردشگران خارجی که قصد سفر به شهر زیبای اصفهان را دارند، می‌توانند از جدیدترین نقشه معابر و اماکن شهر اصفهان بهره‌مند شوند.

وی افزود: پیرو درخواست اداره امور بین‌الملل شهرداری اصفهان، سامانه مکان‌مند شهر اصفهان به زبان انگلیسی برای استفاده گردشگران خارجی توسط سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با نشانی isftourism.isfahan.ir/map راه‌اندازی شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان تصریح کرد: سامانه اصفهان من قابلیت‌های متعددی از جمله قابلیت مسیریابی خودرو، دوچرخه و پیاده همراه با گام‌های مسیر به زبان انگلیسی، اطلاع از موقعیت دقیق اماکن تاریخی و تفریحی همراه با ارائه تصاویر و داده‌های توصیفی مربوطه، اطلاع از رویدادهای بین‌المللی در حال برگزاری در شهر اصفهان، قابلیت جست‌وجو موقعیت مکانی اماکن مختلف و فاصله زمانی آن‌ها و نمایش هم‌زمان تصاویر ماهواره‌ای و نقشه‌های ترافیکی را شامل می‌شود.

فردانی بیان کرد: از دیگر نکات مثبت سامانه اصفهان من می‌توان به بهره‌وری این سامانه از جدیدترین تغییرات نقشه معابر و اسامی مصوب شورای نام‌گذاری معابر شهر اصفهان اشاره کرد.

کد خبر 750969

دیگر خبرها

  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • سیب و زنجیره تولید وابسته به آن از ویژگی‌های منحصر به فرد سمیرم است
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس