Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@18:39:48 GMT

اصفهان در رتبه نخست اقامتگاه های بوم‌گردی قرار دارد

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۸۸۹۵۳

اصفهان در رتبه نخست اقامتگاه های بوم‌گردی قرار دارد

گلپایگان- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال جاری با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته دو واحد اقامتگاه بوم‌گردی راه اندازی شده است و امروز شاهد افتتاح چهارمین اقامتگاه بوم گردی در شهرستان گلپایگان هستیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، فریدون اله یاری صبح امروز(پنجشنبه) در آیین افتتاح اقامتگاه بوم گردی خانه سیفی و نمایشگاه سنگ‌نگاره‌ها در منطقه غرقاب گلپایگان اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم در حوزه گردشگری استان اصفهان توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی در مناطق روستایی و شهری استان است که دارای بافت تاریخی و طبیعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: استان اصفهان به دلیل داشتن بیش از ۲۷۰ واحد اقامتگاه بوم گردی فعال، نخستین استان کشور از لحاظ تعداد اقامتگاه‌های بوم گردی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: یکی از اتفاقات مهم که در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفت توسعه متوازن در ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی در مناطق مختلف استان و به تبع در شهرستان گلپایگان به لحاظ ظرفیت‌های گردشگری و آثار تاریخی و فرهنگی است.

وی با اشاره به این‌که در نوروز ۹۶ نخستین اقامتگاه بوم گردی در منطقه حسن حافظ  گلپایگان راه‌اندازی شد، افزود: در سال جاری با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته دو واحد اقامتگاه بوم‌گردی راه اندازی شده است و امروز شاهد افتتاح چهارمین اقامتگاه بوم گردی در شهرستان گلپایگان هستیم.

 اله یاری افزود: در یک ماه آینده پنج واحد اقامتگاه بوم گردی جدید به اقامتگاه‌های شهرستان گلپایگان اضافه می‌شود و شاهد یک تحرک در این حوزه خواهیم بود.

وی گفت: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری گلپایگان توسعه گردشگری و ظرفیت اقامتگاه بوم گردی از اولویت‌های میراث فرهنگی استان است.  

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: طبق برنامه‌ها ظرفیت اقامتگاه شهرستان دو برابر خواهد شد تا بتواند با استفاده از ظرفیت گردشگری به رشد و توسعه اقتصادی، اشتغال و درآمدزایی برسد.

وی با بیان اینکه بیشتر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در زمینه ایجاد اقامتگاه بوم گردی ورود پیدا می‌کنند، گفت: سازمان میراث فرهنگی در این زمینه تسهیلات ویژه ای به خصوص در بخش روستایی پرداخت می‌کند البته استان اصفهان در زمینه تسهیلات بانکی و روستایی سهم خاصی دارد.

اله یاری گفت: یکی از ویژگی‌های گلپایگان به لحاظ تاریخی بودن و باستان‌شناسی سنگ نگاره‌های گلپایگان است که در منطقه کوچری و غرقاب قرار گرفته است.

وی افزود: تعداد قابل ملاحظه‌ای سنگ‌نگاره‌های فلات مرکزی ایران که جزء آثار با ارزش تاریخی هستند به صورت پراکنده در مناطق مختلف وجود دارد البته در شهرستان گلپایگان به لحاظ تعداد و تنوعی سنگ‌نگاره‌ها شاخص‌ترین حوزه فرهنگی و تمدنی در حوزه سنگ نگاره‌های کشور در این منطقه قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: بخشی از این سنگ‌نگاره‌ها در سد کوچری در زیر آب مدفون شده بود، اما با پیگیری‌های سازمان میراث فرهنگی استان و تهران و پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور از زیر آب نجات پیدا کرده اند تا با تأسیس یک مرکز و پایگاه پژوهشی بتوانیم از این سنگ‌نگاره‌ها حفاظت کنیم.

وی با بیان اینکه خانه های بوم گردی توسط بخش خصوصی و سرمایه گذاران ایجاد می‌شود، گفت: خانه شجاع نظام در شهر گلپایگان، خانه صیفی در روستای سعیدآباد، خانه مجیدی در روستای غرقاب و سرای کربلایی فریدون در منطقه حسن حافظ  از جمله خانه‌های بوم گردی گلپایگان هستند.

اله‌یاری تصریح کرد: باتوجه به اینکه صدور مجوز، استاندارد سازی و نظارت بر ایجاد خانه‌های بوم‌گردی و ارایه تسهیلات بر عهده میراث فرهنگی است، البته تعدادی از این طرح ها از تسهیلات روستایی نیز برخوردار می‌شوند.

وی گفت: با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری در شهرستان های استان به ویژه گلپایگان یکی از موضوعات مهم در حوزه گردشگری برندسازی و رویدادسازی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: برای شناسایی ظرفیت‌ها لازم است تا رویدادهایی را ایجاد کنیم و براساس آن برندها و ظرفیت ها را معرفی کنیم.

وی ادامه داد: کباب گلپایگان دارای یک شهرت خاص در کل کشور بود، منتها هیچ‌گاه به عنوان یک ظرفیت مهم برای توسعه گردشگری به آن توجه نشده بود و امروز با تلاش میراث فرهنگی انجام شده است.

اله‌یاری با اشاره به ثبت کباب گلپایگان در فهرست آثار ملی تصریح کرد: کباب گلپایگان از دو منظر مورد توجه قرار گرفته است، در حوزه میراث فرهنگی به عنوان یک میراث ناملموس و مهارت تولید آن به عنوان ثبت در فهرست آثار ملی ایران و در حوزه گردشگری که امروز یکی از جاذبه‌های مهمی است که می‌تواند در حوزه گردشگری گلپایگان مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ارتقای دفتر نمایندگی میراث فرهنگی گلپایگان به ساختار سازمانی میراث فرهنگی کشور جزء اقدامات مهم دولت تدبیر و امید بوده است، اظهار کرد: در دو سال اخیر اداره‌های میراث فرهنگی در استان از دو اداره به ۱۳ اداره افزایش یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تصریح کرد: در دوسال اخیر اقداماتی از جمله افزایش تعداد ثبت آثار تاریخی و ملی، توسعه گردشگری و توسعه اقامتگاه‌ها انجام شده که از جمله مهم ترین اقدامات در این شهرستان است، البته همچنان نیز ظرفیت هایی در گلپایگان وجود دارد که به نحو احسن از آن استفاده نشده که در این زمینه می توان به دفتر نمایندگی میراث فرهنگی گلپایگان اشاره کرد که ظرفیت تبدیل به اداره میراث فرهنگی در آن به خوبی دیده می شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آثار تاریخی اقامتگاه های بوم گردی برندسازی سنگ نگاره های گلپایگان گلپایگان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۸۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،جلسه کارگروه فرهنگی گردشگری و میراث فرهنگی به ریاست فرماندار اشنویه،رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اشنویه و دیگر اعضاء در فرمانداری برگزار شد.

در این جلسه  داریوش حیاتی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اشنویه، در مورد توسعه گردشگری پایدار راهکارهایی را ارائه و ایجاد گردشگری ارزان را یکی از راه های تقویت گردشگری پایدار دانستند.

براساس این گزارش : موضوعات مولفه های فرهنگ عامه اعم از مهارت های فرهنگی و هنری مردمان روستاها و عشایر در قالب تهیه و ساخت ابزارآلات سنتی و فرهنگی ، مهارت تهیه لبنیات سنتی ،بافندگی و صنایع دستی و بازی های بومی و محلی ، گفتمان دورهمی چیستان های کهن ادبیات عامه آذربایجان غربی مورد بررسی قرار گرفت.                                                                                                                                                                                                                                                                      

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری