Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - «بوم‌گردی» با معرفی زعفران در «ازان» پایه‌گذاری شد و در دومین گام پس از برگزاری جشنواره زعفران ساخت ۳۰ اقامتگاه بومگردی با حمایت میراث فرهنگی در دستور کار قرار می گیرد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – مریم یاوری: سفر و گشت و گذار سابقه دیرینه در زندگی بشر دارد و این در حالی است که بومگردی نوع تازه‌ای از سفر است که بشر پس از زندگی ماشینی در شهرها و احساس نیاز به تنفس هوایی سالم و محیطی بکر و به دور از ترافیک و هر گونه آلودگی صوتی و برای بازگشت به دامن طبیعت انتخاب کرده و این امر زمینه ساز ایجاد بستری برای رونق اقتصادی در مناطق بکر و دست نخورده کشور به ویژه در روستاها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس محور توسعه استان اصفهان به عنوان صنعتی‌ترین استان کشور بحث گردشگری عنوان شده است و دراین راستا نیز مشوق‌های خوبی برای فعالان این عرصه ایجاد شده است.

جشنواره زعفران مرهمی بر بیماری بیکاری در ازان

در این بین مردم روستای تاریخی – مذهبی ازان از توابع شهرستان میمه که سال‌هاست از بیکاری و عدم رونق اقتصادی در محل زندگی‌شان رنج می‌برند در کنار شورای اسلامی و دهیاری این روستا پا به میدان گذاشته و برای ایجاد زیر ساخت‌های جذب بوم‌گردان ایران از سال گذشته تاکنون با برگزاری جشنواره «زعفران ازان» و برپایی برنامه‌های متنوع در حاشیه برگزاری این همایش و عرضه انواع صنایع دستی و محصولات کشاورزی روستایشان بوم‌گردان زیادی را از سراسر کشور میزبانی کرده و نور امیدی را برای توسعه گردشگری و بومگردی در روستای خود ایجاد کرده‌اند.

برپایی غرفه‌های عرضه محصولات ارگانیک و مرغوب کشاورزی، صنایع دستی، بازی های بومی – محلی و ... از جمله برنامه‌های جنبی در نظر گرفته شده برای برگزاری دومین جشنواره زعفران ازان بود که داشته‌های مردمان مهربان و خوش رفتار این روستا را برای گردشگران و بومگردان سراسر کشور به نمایش گذاشته بود.

تولید گل محمدی در روستاهای میمه رتبه دوم تولید این محصول را به خود اختصاص داده به گونه‌ای که شهرستان میمه در رتبه بالاتر از قمصر و آران و بیدگل قرار دارد

اجرای موسیقی سنتی، تئاتر و تقدیر  از کشاورزان نمونه روستای ازان نیز از دیگر برنامه‌های دومین جشنواره زعفران ازان بود که شادی را در بین مردمان این روستا و بوم‌گردان به ارمغان آورده بود.

تولید گل محمدی در میمه از قمصر پیشی گرفت

اما شهرام آذرپی، بخشدار میمه در این جشنواره از توسعه خوب کشاورزی استراتژیک در شهرستان میمه سخن به میان می‌آورد و می‌گوید: در حال حاضر در این منطقه و به ویژه در روستای ازان در زمینه تولید گل محمدی و زعفران در جایگاه قابل قبولی هستیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر توسعه تولید پسته و زرشک در روستای ازان مورد توجه است، تصریح می‌کند: تولید گل محمدی در روستاهای میمه رتبه دوم تولید این محصول را به خود اختصاص داده به گونه‌ای که شهرستان میمه در رتبه بالاتر از قمصر و آران و بیدگل قرار دارد.

۹۴ درصد از صنایع زیان ده به بخش خصولتی واگذار شده است

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر و میمه نیز در این جشنواره با اشاره به اینکه جشنواره های بوم‌گردی توسط مردم اداره می‌شوند و بازتاب خوبی نیز دارند، اظهار می‌کند: از این رو در مجلس واگذاری صنایع زیان ده به مردم بارهای پیگیری شده است و این در حالی است که ۹۴ درصد از این واگذاری خصولتی بوده است.

وی تاکید می‌کند: چنانچه دولت هزینه واگذاری‌ها را کاهش یابد شاهد اتفاقات بهتری در کشور خواهیم بود.

نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هر یک از روستاهای شهرستان شاهین شهر و میمه در حوزه کشاورزی محصولات خاص و مرغوبی را تولید می‌کند، می‌افزاید: برای مثال انگور حسن رباط و زعفران ازان برندهای این دو روستا هستند و روستاهای دیگر نیز باید در این زمینه اهتمام لازم را داشته باشند.

حاجی دلیگانی به ظرفیت‌های بالای منطقه میمه اشاره می‌کند و می‌گوید: این منطقه محل ترانزیت و دروازه ورود تهران به اصفهان است و مسئولان باید از این ظرفیت نهایت بهره برداری را داشته باشند.

‌وی همچنین از آماده‌سازی شهرک صنعتی گلستان در منطقه میمه خبر می‌‌دهد و می‌گوید: این شهرک آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران است.

ظرفیت‌‌های اشتغال زایی در روستاها مورد توجه است

علیرضا بصیری، فرماندار شاهین شهر و میمه نیز در این ادامه این جشنواره اشتغال را نیاز اصلی شهرستان شاهین شهر و میمه عنوان می‌کند و می‌افزاید: برای این امر دولت تسهیلاتی را برای اشتغال روستائیان در نظر گرفته است که در آینده‌ای نزدیک منابع مورد نظر در اختیار استان‌ها قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه مسئولان باید با پیگیری‌های خود اعتبارات تعریف شده را برای اهالی روستاهای خود جذب کنند، می‌گوید: روستاها ظرفیت‌های بالایی برای اشتغال زایی دارند و این در حالی است که طی سال‌های گذشته نسبت به این ظرفیت‌ها بی توجه بوده‌ایم و امروز باید این ظرفیت‌های شناسایی و مورد استفاده قرار گیرد.

بصیری اضافه می‌کند: امروز اهالی روستای ازان با همتی که داشتند توانستند زعفران را با کیفیتی بالا در کشور معرفی کنند و با سرمایه گذاری و تلاشی که خواهند داشت بتوانند کل منطقه را پوشش دهند.

لزوم صدور مجوز اقامتگاه‌های بومگردی در ازان

محمدرضا ابراهیمی، رئیس شورای اسلامی ازان نیز در این آئین با اشاره به اینکه مردم تنها همراه و همکار برگزاری دو دوره جشنواره زعفران ازان بوده‌اند، ابراز می‌کند: این روستا با سه هزار و ۸۰۰ نفر جمعیت یکی از پرجمعیت‌ترین روستاهای استان اصفهان است و این در حالی است که مهاجرت از این روستا بسیار کم است.

مجوز راه‌اندازی ۳۰ اقامتگاه در روستای ازان صادر خواهد شد و میراث فرهنگی استان هر نوع حمایتی را در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مناطق روستایی و به ویژه روستاهای بخش میمه خواهد داشت

وی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های گردشگری و بوم‌گردی با توجه به سیاست‌های کلی استان در محور توسعه در دستور کار شورای اسلامی و دهیاری ازان قرار دارد، ادامه می‌دهد: از این رو راه‌اندازی مجتمع گردشگری و اقامتگاه‌های بوم‌گردی برای روستای ازان در حال پیگیری است.

مجوز ۳۰ اقامتگاه بومگردی در ازان صادر می‌شود

اما فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان نیز در ادامه این جشنواره با اشاره به قدمت یک هزار ساله تولید زعفران در استان اصفهان اظهار می‌کند: این محصول مهم غذایی بار دیگر توسط مردمان روستای ازان در استان اصفهان احیا شده و این امر را می‌توان به فال نیک گرفت.

وی با اشاره به پویایی برگزاری جشنواره‌های بومگردی در شهرستان میمه ابراز می‌کند: طی سه سال گذشته این ششمین جشنواره ای است که در حوزه گردشگری وبوم‌گردی برگزار می‌شود و این امر بیانگر پویایی، نشاط و مهمان‌نوازی مردمان این منطقه است که از برخی شهرستان‌های استان پیشی گرفته‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان با تاکید بر اینکه در حال حاضر ایجاد اشتغال یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های دولت تدبیر و امید است، تصریح می‌کند: برای این امر گردشگری از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است که با جذب سرمایه‌گذاران در همه مناطق می‌توان به کاهش بیکاری کمک قابل توجهی داشت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مجوز راه‌اندازی ۳۰ اقامتگاه در روستای ازان صادر خواهد شد، می‌افزاید: میراث فرهنگی استان هر نوع حمایتی را در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مناطق روستایی و به ویژه روستاهای بخش میمه خواهد داشت.

باید باور داشته باشیم که تقویت و رونق هرچه بیشتر صنعت نوپای بوم‌گردی  نیازمند بسترهایی از جمله تبلیغات و اطلاع رسانی وسیع در معرفی مناطق محلی و بومی ایران، رسیدگی به راه‌ها و جاده‌های مناطق گردشگری بومی و مهم‌تر از همه ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی است که امیدواریم مسئولان ملی و استانی به این محورها توجه لازم را داشته باشند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن محمدی ادیب در نشست هماهنگی جشنواره‌های گردشگری و میراث فرهنگی استان اردبیل اظهار کرد: دهمین جشنواره «چومچه خاتون» یا طلب باران روز ۲۸ اردیبهشت ماه در شهر گیوی شهرستان کوثر برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره هرساله و براساس یکی از آئین‌های ریشه‌دار استان برگزار می‌شود که امسال دهمین دوره آن همراه با معرفی سایر آداب و رسوم شهرستان کوثر و با برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بیان کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل گردشگری و به منظور معرفی ظرفیت‌های گردشگری مناطق مختلف استان، جشنواره‌های متعددی را در نظر گرفته‌ایم که در همین راستا جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون در شهرستان بیله‌سوار و جشنواره غذاهای سنتی در شهرستان گرمی طی روزهای گذشته برگزار شد.

محمدی ادیب با اشاره به سایر جشنواره‌های پیش‌رو نیز گفت: جشنواره طبخ آبزیان با همکاری اداره کل شیلات در شهرستان مشگین‌شهر و جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی شهرستان نیر هم برای روزها و ماه‌های آینده برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 6099524

دیگر خبرها

  • جلسه هماهنگی و برنامه ریزی برگزاری دومین جشواره تئاتر خیابانی زاب در پیرانشهر
  • اعلام برنده های دومین مرحله از قرعه کشی جوایز جشنواره پذیرنده ملی
  • تصویب طرح جامع دومین شهرک مسکونی دولتی فارس
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید
  • اسامی ۱۶ گروه برگزیده دومین جشنواره ملی سرود کانون اعلام شد
  • اختتامیه دومین جشنواره نوجوان و جوان برتر ساوجبلاغ برگزار می‌شود
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس