Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:15:37 GMT

بومگردی، سفری ساده و بی آلایش اما دلنشین

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۳۹۷۶۶

بومگردی، سفری ساده و بی آلایش اما دلنشین

اصفهان - ایرنا - بومگردی یا اکوتوریسم (ecotourism)، فرصتی است برای گردشگران و طبیعت گردان، تا با اقامت در مناطق بومی فارغ از زندگی روزمره و ماشینی؛ حال و هوای یک زندگی ساده، بی آلایش و دلنشین را تجربه کنند.

به گزارش ایرنا، گردشگری بومی یا بومگردی شاخه ای از هنر صنعت گردشگری است که از ابتدای دهه 1380 به شکل سازمان یافته در نقاط مختلف کشور از جمله اصفهان مورد توجه قرار گرفت و درسالهای اخیر روندی روبه رشد را طی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استان اصفهان با برخورداری از جاذبه های طبیعی و گردشگری بویژه در مناطق شرق و غرب از جمله استانهای پیشرو در رویکرد به بومگردی محسوب می شود، بگونه که تعداد اقامتگاه های بومگری این استان از سال 92 تاکنون 4 برابر افزایش یافته و از50 باب به 208 اقامتگاه رسیده است .
تقویت و رونق هرچه بیشتر این صنعت نوپا نیازمند بسترهایی از جمله تبلیغات و اطلاع رسانی وسیع در معرفی مناطق محلی و بومی ایران، رسیدگی به راه ها و جاده های مناطق گردشگری بومی و مهمتر از همه ایجاد اقامتگاه های بومگردی است.
اقامتگاه بومگردی نوعی از محل های اسکان برای مسافران است که بر خلاف هتل ها که ویژگی یکسانی دارد، دارای ویژگی خاص و متاثر از محیط بومی است.
در این اقامتگاه ها سعی بر این است تا میهمانان با شیوه سنتی زندگی در آن محل آشنا شوند و با استفاده از غذاهای سنتی و امکانات محلی آدر محیطی طبیعی اوقات خود را سپری کنند.
استان اصفهان با برخورداری از جاذبه های طبیعی و میراث کهن از قابلیت های زیادی برای توسعه گردشگری بومگردی برخوردار و یکی ازاستانهای پیشتار در این زمینه است .
علاوه بر گردشگران داخلی، گردشگران خارجی بویژه اروپایی ها علاقه زیادی به دیدن مناطق کویری شرق اصفهان بویژه خور و بیابانک دارند و به همین دلیل ایجاد اقامتگاههای بومگردی در این منطقه مورد توجه است.
براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، هم اکنون 208 اقامتگاه بومگردی در 17 شهرستان استان اصفهان در حال فعالیت است.
بومگردی در استان اصفهان طی 4 سال گذشته روندی روبه رشد را طی کرده است و تعداد این اقامتگاه ها از 50باب هم اکنون با چهار برابر افزایش به بیش از 200 باب رسیده است.
هدف اصلی ایجاد و توسعه این نوع از اقامتگاه‌ها با هویت و ساختاری بومی، رسیدن به توسعه‌ پایدار است.
در بیشتر این اقامتگاه‌ها که اکثر آن، توسط یک خانواده محلی اداره می شود و تنها جنبه اقامتی ندارد؛ فعالیت‌های مختلفی مانند ارائه غذا و نوشیدنی بومی، ساخت، آموزش و فروش صنایع دستی محلی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادهای بومی، تورها و فعالیت‌های بوم‌گردی به چشم می‌خورد.
مکان فیزیکی اقامتگاه، به دلیل سبک معماری و مصالح ارگانیک به کار رفته در ساختمان، طراحی داخلی و مبلمان بومی و همچنین فعالیت‌های تعریف شده در آن بنوعی یک اکوموزه است که موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی می‌شود.
مهم‌ترین اصل رعایت شده در اقامتگاه‌های بوم‌گردی، بویژه در اکولوژها، مشارکت اعضای خانواده میزبان (صاحب اقامتگاه) و جامعه محلی مقصد در تمامی فعالیت‌های گردشگری اقامتگاه است.

**توسعه بومگردی اولویت نخست گردشگری استان اصفهان:
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، یکی از رویکردهای مهم خود را توسعه بومگردی اعلام کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه هم اکنون 208 اقامتگاه بومگردی در استان اصفهان در حال فعالیت است گفت: اقامتگاه های بومگردی در راستای توسعه پایدار گردشگری در شهرستان های استان و حتی در روستاها برای بهره مندی فرهنگی و اقتصادی مردم محلی و گردشگران از خرده فرهنگ ها ایجاد شده است.
فریدون الله یاری افزود: یکی از مهمترین سیاست های ما در این زمینه توسعه گردشگری به ویژه در غرب و جنوب استان بود و بر این اساس هم اینک شاهد رشد فزآینده اقامتگاه ها و استقبال مردم محلی از ایجاد این اقامتگاه ها در غرب استان اصفهان برای اولین بار هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محور قرار گرفتن توسعه بومگردی در استان، طرح بومگردی هفت شهرستان غرب اصفهان در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
الله یاری خاطرنشان کرد: همچنین در سالجاری موافقت اصولی اولیه 45 پروژه تاسیسات گردشگری و 12 پروژه اقامتگاه بومگردی در استان اصفهان صادر شده است.
وی اظهار کرد: بر این اساس 57 پروژه تاسیسات گردشگری و اقامتگاه بومگردی شامل ایجاد هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه سنتی، سفرخانه سنتی، رستوران بین راهی، مجتمع و کمپینگ گردشگری در استان در دست اجرا قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان افزود: از این تعداد پروژه 20 پروژه مربوط به شهر اصفهان، 18 پروژه مربوط به کاشان و بقیه پروژه ها به ترتیب مربوط به شهرستانهای فریدونشهر، سمیرم، نطنز، لنجان و گلپایگان است.
وی با اشاره به رشد چهار برابری گردشگری در استان اصفهان در مدت چهار سال اخیر گفت: آمار گردشگران خارجی در این مدت به 900 هزار نفر رسیده است که با توسعه اقامتگاه های بومگردی می توان این آمار را روز به روز افزایش داد.

**فعالیت شبکه خوشه سار بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری اصفهان:
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز از تشکیل شبکه خوشه سار بوم گردی گروهی در روستاهای هدف گردشگری استان اصفهان خبر داد.
شبکه خوشه سار بوم گردی، متشکل از فعالان گردشگری بومی ایران است که تجربه زندگی بومی را در میان اقوام مختلف برای گردشگران پدید می آورند.
این گروه با یک هدف مشترک دور هم جمع شده و با اقامت در مکان هایی که معماری آن با محیط سازگار است، نوشیدنی ها، خوردنی های سنتی، محلی و صنایع دستی همان روستاها را به گردشگران معرفی و به فروش می رسانند.
محسن یارمحمدیان خاطرنشان کرد: برای از میان برداشتن موانع توسعه روستایی و برخورداری روستاییان از شرایط مطلوب زندگی، استفاده از گردشگری روستایی به عنوان مکمل فعالیت های کشاورزی در روستاهای هدف گردشگری، مورد توجه قرار گرفته است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: در این زمینه در استان اصفهان 23 روستا به عنوان روستاهای هدف گردشگری معرفی شده اند.
وی این روستاها را شامل روستای گرمه و مهرجان در شهرستان خوروبیابانک، روستای دماب و هستیجه در نجف آباد، روستای اسفرجان در شهرضا، روستای پوده در دهاقان، علی آباد مرکزی در آران و بیدگل، قورتان و قهی در اصفهان، مشهد کاوه در چادگان، روستای نشلج و دره و غیاث آباد در کاشان عنوان کرد.
یارمحمدیان، همچنین روستاهای جاجا در تیران و کرون، خفر و دنگزنلو در سمیرم، سه و کلهرود در شاهین شهر و میمه، نیسیان در اردستان، هاردنگ در لنجان و ابیانه، هنجن و کمجان در نطنز را از دیگر روستاهای هدف گردشگری استان برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: با اقدام های صورت گرفته تلاش می شود تا در مراحل بعدی روستاهای دیگری نیز که دارای قابلیت های جذب گردشگر می باشد در این مجموعه قرار بگیرند.
یارمحمدیان یادآور شد: در بخش گردشگری روستایی استان اصفهان،دوهزار و 354 فرصت شغلی ایجاد شده است.
*استان اصفهان دارای 107 شهر و یکهزار و 934 روستا است*
استان اصفهان با بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
استان اصفهان دارای 90 هتل و 65 مهمانپذیر است که از این تعداد 57 هتل و 30 مهمانپذیر در شهر اصفهان قرار دارد.
گ/6994
خبرنگار:آرزو فلاح ** سلطانمرادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۹۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهنمای دیدنی‌های تایلند: نقاطی که در سفر به این کشور حتماً ببینید

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تایلند، این سرزمین بی‌نظیر در جنوب شرقی آسیا، با زیبایی‌های فراوانش و میراث فرهنگی بی‌نظیرش، همواره یکی از مقاصد محبوب گردشگری جهان بوده است. این کشور که با لقب "سرزمین لبخندها" شناخته می‌شود، همواره میزبان میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان بوده و جذابیت‌های فراوانی برای بازدیدکنندگان تور تایلند دارد.

در این راهنمای جامع، به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین لحظات سفر خود را در تایلند تجربه کنید. از بهترین زمان برای سفر گرفته تا بهترین مکان‌ها برای بازدید، تفریحات متنوع و نکات کاربردی، همه چیز را در این مقاله خواهید یافت. به دنیای شگفت‌انگیز و فراموش‌نشدنی تایلند خوش‌آمدید!

برای زمان برای سفر به تایلند

بهترین زمان برای سفر به تایلند وابسته به ترکیبی از عواملی از جمله آب و هوا، نوع سفر، و ترجیحات شماست. این کشور در طول سال تفاوت‌های آب و هوایی قابل توجهی دارد که می‌تواند تجربه سفر شما را تحت تأثیر قرار دهد.

اگر به دنبال آفتاب و آب و هوای خوب هستید، فصل خشک (از نوامبر تا آوریل) بهترین زمان برای سفر به تایلند است. در این ماه‌ها، آب و هوای مطلوب و بارش کمتری وجود دارد که سفر شما را راحت‌تر می‌کند. اما باید توجه داشت که این فصل با ازدحام گردشگران همراه است و هزینه‌ها معمولاً بالاتر از دیگر فصول است.

از  طرفی، فصل بارانی (از می تا اکتبر) با بارش‌های فراوان و شدید همراه است، اما به دلیل کمتر بودن گردشگران و قیمت‌های پایین‌تر، می‌تواند زمان مناسبی برای سفر به تایلند باشد، به خصوص برای کسانی که به دنبال تجربه‌ی گسترده از فرهنگ و زندگی محلی هستند.

راهنمای نکات اساسی برای سفر به تایلند

سفر به تایلند می‌تواند یک تجربه لذت‌بخش باشد، اما برای داشتن سفری بدون دغدغه و راحت، باید به برخی نکات اساسی توجه کنید:

ویزای تایلند: حتماً اطمینان حاصل کنید که ویزای لازم برای ورود به تایلند را در اختیار دارید. اگر نیاز به ویزای توریستی تایلند دارید، قبل از سفر اقدام به دریافت آن کنید. از مزایای خرید تور تایلند در آرزوی سفر اخذ ویزا و بیمه مسافرتی با خرید تور است.

بیمه مسافرتی: تهیه بیمه مسافرتی حتی برای سفرهای کوتاه به تایلند بسیار مهم است. این بیمه شما را در مواقع اضطراری مانند بیماری یا حادثه، محافظت خواهد کرد.

واحد پول: واحد پول رسمی در تایلند بات (THB) است.

حمل و نقل: در تایلند می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی مانند توک‌توک، تاکسی و مترو برای رفت و آمد استفاده کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که هزینه‌های حمل و نقل را قبل از استفاده مطمئن شوید.

آداب و رسوم: تایلند کشوری با فرهنگ و آداب و رسوم خاص است. احترام به این آداب و رسوم، از جمله احترام به بودایی‌ها و احترام به پادشاه، برای داشتن سفری لذت‌بخش و بدون دغدغه بسیار مهم است.

جاهای دیدنی تایلند

تایلند، نقطه جذابیت‌های فراوانی را در خود جای داده است که هر سفری را به یک تجربه فراموش‌نشدنی تبدیل می‌کند. این کشور غنی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی است که گردشگران را به خود جذب می‌کند. در زیر، به برخی از مشهورترین جاذبه‌های تایلند اشاره می‌کنیم:

معبد وات آرون (طلوع فجر): این معبد بودایی با طلایش و زیبایی معماری خود، یکی از نمادهای بارز شهر بانکوک است که هر ساله میلیون‌ها گردشگر را به خود جذب می‌کند.

کاخ بزرگ تایلند: این کاخ باشکوه، محل اقامت رسمی پادشاه تایلند است و با معماری زیبا و خیره‌کننده‌اش، یکی از جاذبه‌های بارز تاریخی این کشور است.

شهر باستانی آیوتایا: با ویرانه‌های معابد و کاخ‌هایش، آیوتایا به عنوان پایتخت تاریخی تایلند، یادآور دوران‌های گذشته این کشور و تاریخ پرفراز و نشیب آن می‌باشد.

سواحل پوکت: پوکت به‌عنوان مروارید دریای آندامان شناخته می‌شود. سواحل شنی سفید و آب‌های فیروزه‌ای آن، شهرت جهانی دارند و گردشگران  تور پوکت را با زیبایی و آرامششان جذب می‌کنند.

جزایر فی فی: با صخره‌های آهکی فانتزی و غارهای دریایی شگفت‌انگیزشان، جزایر فی فی به عنوان مقصدی غواصی و زیرآبی بی‌نظیر، جلب توجه گردشگرانی است که به دنبال تجربه‌های فراوان‌تر و ماجرایی هستند.

هر یک از این جاذبه‌ها با زیبایی و تاریخی خود، سفری را به تجربه‌ای خارق‌العاده تبدیل می‌کنند که هیچ گردشگری از دست دادن فرصت بازدید از آنها را نمی‌پسندد.

تفریحات فراوان در سفر به تایلند

علاوه بر جاذبه‌های دیدنی فراوان، تایلند با تنوع فعالیت‌های تفریحی‌اش، هر سفری را به یک تجربه فراموش‌نشدنی تبدیل می‌کند. این کشور با فعالیت‌های متنوعی از گشت‌وگذاری در بازارهای شناور تا غواصی در آب‌های زلال، همه چیز را برای مسافران خود فراهم می‌کند. در زیر به برخی از تفریحاتی که در تایلند می‌توانید تجربه کنید، اشاره می‌کنیم:

گشت‌وگذار در بازارهای شناور: بازارهای شناور تایلند از جمله جاذبه‌های منحصربه‌فرد این کشور هستند. در این بازارها می‌توانید با قایق در میان کانال‌ها حرکت کنید و از خرید سوغاتی و امتحان کردن غذاهای محلی لذت ببرید.

غواصی: با صخره‌های مرجانی و آب‌های زلال، تایلند به‌دلیل زیبایی‌های زیرآبی آن بهشت غواصان و snorkelers محسوب می‌شود.

کوهنوردی و جنگل‌نوردی: برای علاقه‌مندان به فعالیت‌های ورزشی، تایلند مکانی ایده‌آل برای کوهنوردی و جنگل‌نوردی است.

ماساژ تایلندی: انواع ماساژ تایلندی مانند ماساژ سنتی و روغنی در این کشور به شما ارائه می‌شود تا از خستگی سفر خود را بزدایید و لذت ببرید.

کلاس‌های آشپزی تایلندی: شرکت در کلاس‌های آشپزی تایلندی، فرصتی عالی برای آشنایی با راز و رمز غذاهای محلی و آموختن تکنیک‌های آشپزی این کشور است.

فیل سواری: فیل سواری یکی از فعالیت‌های محبوب در تایلند است که می‌تواند تجربه‌ای منحصربه‌فرد برای شما باشد.

موی تای (بوکس تایلندی): تماشای مسابقات موی تای یا شرکت در کلاس‌های آموزشی آن، تجربه‌ی مهیجی برای علاقه‌مندان به ورزش‌های رزمی محسوب می‌شود.

راهنمای رزرو تور تایلند در آرزوی سفر

آیا به دنبال یک سفر خاطره‌انگیز و به‌یادماندنی به سرزمین لبخندها هستید؟ با رزرو تور تایلند در آرزوی سفر، این آرزو را به واقعیت تبدیل کنید. آرزوی سفر پارسیان به عنوان یکی از معتبرترین آژانس‌های مسافرتی، با تجربه و تخصص خود، تورهای متنوع و جذابی را با بهترین قیمت‌ها برای شما فراهم می‌کند. کارشناسان مجرب آرزوی سفر در تمام مراحل سفرتان در کنار شما هستند و به شما در انتخاب بهترین تور و پاسخگویی به سوالاتتان کمک می‌کنند. این امر باعث اطمینان و راحتی شما در طول سفر می‌شود.

با رزرو تور تایلند در آرزوی سفر، لحظاتی فراموش‌ناپذیر و بی‌نظیر را در این کشور شگفت‌انگیز تجربه کنید و خاطرات خود را به یاد ماندنی کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه باغداری و گردشگری در شهرستان گرمی دنبال می‌شود
  • سفری خاطره انگیز با تور تایلند آرزوی سفر
  • اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد
  • بومی سازی نوار تست قند خون توسط تیم تحقیقاتی علوم پزشکی اصفهان
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • اقامتگاه‌های ارزان و اقتصادی در آبادان
  • راهنمای دیدنی‌های تایلند: نقاطی که در سفر به این کشور حتماً ببینید
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری