Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:07:03 GMT

بومگردی; اقامتی ساده و بی آلایش اما دلنشین

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۲۰۴۷۰

بومگردی; اقامتی ساده و بی آلایش اما دلنشین

اصفهان - ایرنا - اقامتگاه های بومی، محل های اسکان برای گردشگرانی است که می خواهند فارغ از زندگی روزمره و ماشینی، حال و هوای یک زندگی ساده، بی آلایش و دلنشین را تجربه کنند.

به گزارش ایرنا، اقامتگاه بومگردی نوعی از محل های اسکان برای مسافران است که بر خلاف هتل ها که ویژگی یکسانی دارد، دارای ویژگی خاص و متاثر از محیط بومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این اقامتگاه ها سعی بر این است تا میهمانان با شیوه سنتی زندگی در آن محل آشنا شوند و با استفاده از غذاهای سنتی و امکانات محلی آدر محیطی طبیعی اوقات خود را سپری کنند.
استان اصفهان با برخورداری از جاذبه های طبیعی و میراث کهن از قابلیت های زیادی برای توسعه گردشگری بومگردی برخوردار و یکی ازاستانهای پیشتار در این زمینه است .
علاوه بر گردشگران داخلی، گردشگران خارجی بویژه اروپایی ها علاقه زیادی به دیدن مناطق کویری شرق اصفهان بویژه خور و بیابانک دارند و به همین دلیل ایجاد اقامتگاههای بومگردی در این منطقه مورد توجه است.
براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، هم اکنون 208 اقامتگاه بومگردی در 17 شهرستان استان اصفهان در حال فعالیت است.
بومگردی در استان اصفهان طی 4 سال گذشته روندی روبه رشد را طی کرده است و تعداد این اقامتگاه ها از 50باب هم اکنون با چهار برابر افزایش به بیش از 200 باب رسیده است.
هدف اصلی ایجاد و توسعه این نوع از اقامتگاه‌ها با هویت و ساختاری بومی، رسیدن به توسعه‌ پایدار است.
در بیشتر این اقامتگاه‌ها که اکثر آن، توسط یک خانواده محلی اداره می شود و تنها جنبه اقامتی ندارد؛ فعالیت‌های مختلفی مانند ارائه غذا و نوشیدنی بومی، ساخت، آموزش و فروش صنایع دستی محلی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادهای بومی، تورها و فعالیت‌های بوم‌گردی به چشم می‌خورد.
مکان فیزیکی اقامتگاه، به دلیل سبک معماری و مصالح ارگانیک به کار رفته در ساختمان، طراحی داخلی و مبلمان بومی و همچنین فعالیت‌های تعریف شده در آن بنوعی یک اکوموزه است که موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی می‌شود.
مهم‌ترین اصل رعایت شده در اقامتگاه‌های بوم‌گردی، بویژه در اکولوژها، مشارکت اعضای خانواده میزبان (صاحب اقامتگاه) و جامعه محلی مقصد در تمامی فعالیت‌های گردشگری اقامتگاه است.

**توسعه بومگردی اولویت نخست گردشگری استان اصفهان:
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، یکی از رویکردهای مهم خود را توسعه بومگردی اعلام کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه هم اکنون 208 اقامتگاه بومگردی در استان اصفهان در حال فعالیت است گفت: اقامتگاه های بومگردی در راستای توسعه پایدار گردشگری در شهرستان های استان و حتی در روستاها برای بهره مندی فرهنگی و اقتصادی مردم محلی و گردشگران از خرده فرهنگ ها ایجاد شده است.
فریدون الله یاری افزود: یکی از مهمترین سیاست های ما در این زمینه توسعه گردشگری به ویژه در غرب و جنوب استان بود و بر این اساس هم اینک شاهد رشد فزآینده اقامتگاه ها و استقبال مردم محلی از ایجاد این اقامتگاه ها در غرب استان اصفهان برای اولین بار هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محور قرار گرفتن توسعه بومگردی در استان، طرح بومگردی هفت شهرستان غرب اصفهان در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
الله یاری خاطرنشان کرد: همچنین در سالجاری موافقت اصولی اولیه 45 پروژه تاسیسات گردشگری و 12 پروژه اقامتگاه بومگردی در استان اصفهان صادر شده است.
وی اظهار کرد: بر این اساس 57 پروژه تاسیسات گردشگری و اقامتگاه بومگردی شامل ایجاد هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه سنتی، سفرخانه سنتی، رستوران بین راهی، مجتمع و کمپینگ گردشگری در استان در دست اجرا قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان افزود: از این تعداد پروژه 20 پروژه مربوط به شهر اصفهان، 18 پروژه مربوط به کاشان و بقیه پروژه ها به ترتیب مربوط به شهرستانهای فریدونشهر، سمیرم، نطنز، لنجان و گلپایگان است.
وی با اشاره به رشد چهار برابری گردشگری در استان اصفهان در مدت چهار سال اخیر گفت: آمار گردشگران خارجی در این مدت به ۹۰۰ هزار نفر رسیده است که با توسعه اقامتگاه های بومگردی می توان این آمار را روز به روز افزایش داد.

**فعالیت شبکه خوشه سار بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری اصفهان:
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز از تشکیل شبکه 'خوشه سار بوم گردی گروهی' در روستاهای هدف گردشگری استان اصفهان خبر داد.
شبکه خوشه سار بوم گردی، متشکل از فعالان گردشگری بومی ایران است که تجربه زندگی بومی را در میان اقوام مختلف برای گردشگران پدید می آورند.
این گروه با یک هدف مشترک دور هم جمع شده و با اقامت در مکان هایی که معماری آن با محیط سازگار است، نوشیدنی ها، خوردنی های سنتی، محلی و صنایع دستی همان روستاها را به گردشگران معرفی و به فروش می رسانند.
محسن یارمحمدیان خاطرنشان کرد: برای از میان برداشتن موانع توسعه روستایی و برخورداری روستاییان از شرایط مطلوب زندگی، استفاده از گردشگری روستایی به عنوان مکمل فعالیت های کشاورزی در روستاهای هدف گردشگری، مورد توجه قرار گرفته است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: در این زمینه در استان اصفهان 23 روستا به عنوان روستاهای هدف گردشگری معرفی شده اند.
وی این روستاها را شامل روستای گرمه و مهرجان در شهرستان خوروبیابانک، روستای دماب و هستیجه در نجف آباد، روستای اسفرجان در شهرضا، روستای پوده در دهاقان، علی آباد مرکزی در آران و بیدگل، قورتان و قهی در اصفهان، مشهد کاوه در چادگان، روستای نشلج و دره و غیاث آباد در کاشان عنوان کرد.
یارمحمدیان، همچنین روستاهای جاجا در تیران و کرون، خفر و دنگزنلو در سمیرم، سه و کلهرود در شاهین شهر و میمه، نیسیان در اردستان، هاردنگ در لنجان و ابیانه، هنجن و کمجان در نطنز را از دیگر روستاهای هدف گردشگری استان برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: با اقدام های صورت گرفته تلاش می شود تا در مراحل بعدی روستاهای دیگری نیز که دارای قابلیت های جذب گردشگر می باشد در این مجموعه قرار بگیرند.
یارمحمدیان یادآور شد: در بخش گردشگری روستایی استان اصفهان،دوهزار و 354 فرصت شغلی ایجاد شده است.
*استان اصفهان دارای 107 شهر و یکهزار و 934 روستا است*
استان اصفهان با بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
استان اصفهان دارای 90 هتل و 65 مهمانپذیر است که از این تعداد 57 هتل و 30 مهمانپذیر در شهر اصفهان قرار دارد.
گ/6994
خبرنگار:آرزو فلاح ** سلطانمرادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۰۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: سامانه مکان‌مند شهر اصفهان به زبان انگلیسی برای استفاده گردشگران خارجی توسط سازمان فاوای اصفهان راه‌اندازی شد.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: گردشگران خارجی که قصد سفر به شهر زیبای اصفهان را دارند، می‌توانند از جدیدترین نقشه معابر و اماکن شهر اصفهان بهره‌مند شوند.

وی افزود: پیرو درخواست اداره امور بین‌الملل شهرداری اصفهان، سامانه مکان‌مند شهر اصفهان به زبان انگلیسی برای استفاده گردشگران خارجی توسط سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با نشانی isftourism.isfahan.ir/map راه‌اندازی شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان تصریح کرد: سامانه اصفهان من قابلیت‌های متعددی از جمله قابلیت مسیریابی خودرو، دوچرخه و پیاده همراه با گام‌های مسیر به زبان انگلیسی، اطلاع از موقعیت دقیق اماکن تاریخی و تفریحی همراه با ارائه تصاویر و داده‌های توصیفی مربوطه، اطلاع از رویدادهای بین‌المللی در حال برگزاری در شهر اصفهان، قابلیت جست‌وجو موقعیت مکانی اماکن مختلف و فاصله زمانی آن‌ها و نمایش هم‌زمان تصاویر ماهواره‌ای و نقشه‌های ترافیکی را شامل می‌شود.

فردانی بیان کرد: از دیگر نکات مثبت سامانه اصفهان من می‌توان به بهره‌وری این سامانه از جدیدترین تغییرات نقشه معابر و اسامی مصوب شورای نام‌گذاری معابر شهر اصفهان اشاره کرد.

کد خبر 750969

دیگر خبرها

  • با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی
  • توسعه باغداری و گردشگری در شهرستان گرمی دنبال می‌شود
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد
  • بومی سازی نوار تست قند خون توسط تیم تحقیقاتی علوم پزشکی اصفهان
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • اقامتگاه‌های ارزان و اقتصادی در آبادان
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری