Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@07:40:02 GMT

رشد چشمگیر اقتصاد طبیعت‌گردی در اصفهان

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۳۴۹۲۵

کارشناس برنامه‌ریزی گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: برنامه‌ریزی‌ها سال 96 درباره بوم گردی و اقامتگاه‌هایی از این دست بسیار جدی و چشمگیر است و ظرفیت‌های کل استان در این موضوع بررسی و مکان‌یابی‌ها نیز آغاز شده‌ است.

مهدیه لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر 185 اقامتگاه بوم گردی در استان اصفهان به صورت مصوب در حال فعالیت هستند و در واقع موافقت اصولی، مجوز ساخت یا پروانه بهره‌برداری در دست دارند، این 185 واحد کاملا به صورت هدفمند ساماندهی و مصوب شده‌اند و به کار و فعالیت خود در راستای بحث اقامتگاه بوم گردی ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه عمده اقامتگاه‌های بوم گردی استان اصفهان در منطقه شرق و خور و بیابانک قرار دارند، افزود: با توجه به آموزش‌ها و جلساتی که با فرمانداری‌ها و دهداری‌های سراسر استان انجام گرفته امروز غرب و شمال غرب استان نیز تحولات زیادی در خصوص بوم گردی را تجربه می‌کنند و شدیدا به موضوع بوم گردی هم روی خوش نشان داده‌ است.

این کارشناس گردشگری تصریح کرد: با توجه به اینکه بحث اقامتگاه بوم گردی و سیاست‌های بخش روستایی و عشایری در دستور کار دولت قرار گرفته و با توجه به ریشه دوانی اقامت بوم‌گردی در دو بخش روستایی و عشایری این موضوع مورد توجه جدی دولت است و با حساسیت خاصی دنبال می‌شود.

لطفی تاکید کرد: برنامه‌ریزی‌ها سال 96 در مورد بوم گردی و اقامتگاه‌هایی از این دست بسیار جدی و چشمگیر است و ظرفیت‌های کل استان در این موضوع بررسی و مکان‌یابی‌ها نیز آغاز شده‌ تا مکان‌های مناسب جهت ارائه خدمات بوم گردی شناسایی شود؛‌ این موضوع برای عشایر درآمدزا و ‌ اشتغال‌زا است.

وی به موضوع سند طبیعت‌گردی اشاره کرد و گفت: این سند ملی یک مرجع کاملا شناخته شده و یک اقدام مشترک بین طبیعت‌گردی با ی سیاست‌گذاری‌های بخشی و فرا بخشی است؛ در زمینه طبیعت‌گردی سیاست‌ها، راهکارها، برنامه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی کشور در این سند در نظر گرفته شده است.

این کارشناس برنامه‌ریزی گردشگری با اشاره به اینکه این سند بر 4 پایه تدوین خواهد شد، گفت: ارجاع طرح‌های طبیعت‌گردی بر اساس طرح‌های مصوب با رویکرد حفاظت و بهره‌برداری از جاذبه‌های طبیعی، برنامه‌ریزی و تدارک مالی که حاصل مشارکت بخش خصوصی است و بر اساس آن می‌توان تسهیلاتی برای مناطق شناخته شده و یا نقاط قوت‌دار بحث طبیعت‌گردی در نظر گرفت.

لطفی اضافه کرد: تقویت مشارکت جوامع محلی میزبان، تشکیل تشکل‌های مردم‌نهاد، مشارکت بخش‌های خصوصی و دولتی برای مشاوره و اجرای طرح‌ها در مبحث طبیعت‌گردی و از همه مهم‌تر استفاده از تجارب بین‌المللی مواردی است که در این سند به آن توجه شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر کمیته ملی طبیعت‌گردی در اصفهان تشکیل شده و مسئول ارزیابی و عملکرد سالانه فعالیت‌های دستگاه‌ها ذی‌ربط شامل جهاد کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی است.

این کارشناس برنامه‌ریزی گردشگری اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه رشد اقتصاد گردشگری به طور عام و طبیعت‌گردی به طور خاص به دلیل داشتن مزیت‌های نسبی سهم موثری در رشد توسعه اقتصادی مستمر و پرشتاب از جمله اشتغال و افزایش درآمد در سرانه استان و کشور داشته است این دو مقوله در کشور به شکل جدی مورد توجه قرار گرفته است.

لطفی ادامه داد: طبیعت‌گردی در حال حاضر به شدت مورد استقبال قرار گرفته و به همین منظور دولت و مخصوصا سازمان میراث فرهنگی وظیفه خود دانسته تا سریع‌تر بتواند یک سند ملی برای این موضوع تهیه و ارگان‌های دولتی که قرار است در این سند همکاری داشته و کاملا ذینفع هستند با ضوابطی وارد میدان شوند؛ کاملا مشخص است که هرکدام از دستگاه‌ها مکلف به انجام چه کارهایی برای پیشرفت و توسعه بحث طبیعت‌گردی هستند.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه صنعت گردشگری و بوم گردی در بحث اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: برخی از راه‌کارها و برنامه‌ریزی‌هایی ارائه شده و نقاط طبیعت‌گردی در استان اصفهان کاملا مشخص و وضعیت موجود هر نقطه نیز ارزیابی شده است؛ در هر منطقه آموزش و فرهنگ‌سازی در حال اجرا است چراکه نباید میان سرمایه‌گذاران و جامعه میزبان مشکلی پیش بیاید.

این کارشناس برنامه‌ریزی گردشگری با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی به عنوان نقطه قوت ما در این صنعت قرار گرفته است، اظهار کرد: امکانات، قابلیت‌ها، تنگناها و محدودیت‌ها همه مشخص شده است و مناطق مستعد برای رشد و شکوفایی در بحث طبیعت‌گردی مثل کویرهای ما کاملا اشباع هستند.

لطفی خاطرنشان کرد: همه تلاش بر این است که بتوانیم این سند را در استان اصفهان فعال کرده و برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای این سند اجرایی شود چراکه طبیعت‌گردی در استان اصفهان می‌تواند بحث گردشگری را رونق دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۳۴۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان

مدیر ناژوان شهرداری اصفهان با اشاره به آشنایی اعضای کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ با ناژوان گفت: از جمله موضوعات مورد بحث در جلسه کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ استان، حفظ حریم مادی‌ها و انهار موجود و ارتقای آن به مسیرهای گردشگری سبز بود.

مهدی قائلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ استان اصفهان اظهار کرد: این گروه ضمن حضور در ناژوان اصفهان با مشکلات آن از نزدیک آشنا شدند، طی دعوت به عمل آمده از کمیته کار تخصصی کمیسیون ماده ۵، روز دوازدهم اردیبهشت، جلسه‌ای با حضور اعضای کمیته مذکور در دفتر مدیریت ناژوان شهرداری اصفهان برگزار شد.

وی افزود: در این نشست، گزارشی از مشکلات و کاستی‌ها، بعضی پیشنهادهای استخراج شده حاصل هم‌اندیشی کارشناسان و مسئولان داخلی مدیریت، دستگاه‌های اجرایی، اعضای کمیته مذکور به بعضی مشکلات و معضلات این محدوده که از یک سو موجب بروز بعضی نارضایتی‌ها برای اهالی و مالکان و از سوی دیگر برای شهروندان، گردشگران و مردمی شده است، همچنین روند خدمت‌رسانی و حفظ و احیای میراث طبیعی و گردشگری در این محدوده ارائه و موضوعات تصویب و ارائه الگو، ضوابط و مقرراتی در راستای بهبود هرچه بیشتر وضع موجود بررسی شد.

مدیر ناژوان شهرداری اصفهان تصریح کرد: از جمله موضوعات مورد بحث در این جلسه حفظ حریم مادی‌ها و انهار موجود و ارتقای آن به مسیرهای گردشگری سبز، تعریف لکه‌های ویژه و ریزپهنه‌بندی‌ها به‌منظور توسعه فضاهای سبز گردشگری و خدماتی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی بود که امیدوارم نمود این حضور منجر به ارائه پیشنهادها و تصمیمات اجرایی و مهارتی در این پهنه شود.

کد خبر 751415

دیگر خبرها

  • برنامه «هشت صبح» از رادیو اقتصاد
  • تیم بسکتبال ذوب‌آهن در سودای صعود به فینال از اصفهان
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • طبیعت یک گام دیگر به فینال نزدیک شد
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم گردی