Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری گفت: در کشور ۵۳۶ اقامتگاه بوم گردی وجود دارد که بیشترین تعداد آن‌ها در استان اصفهان واقع شده است.

محمدعلی فیاضی مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری در گفتگو با خبرنگار مهر تعداد اقامتگاه‌های بومی در کشور را ۵۳۶ واحد برشمرد و گفت: اگر برای آموزش فعالان اقامتگاه‌های بوم‌گردی اعتبار به ما تخصیص داده شود، امر آموزش آن‌ها در اولویت است ولی هنوز این اعتبار داده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاری دوره‌های آموزشی را موسسات آموزشی بر عهده می گیرند و یا کسانی که در این حوزه خوب کار کرده و با سابقه هستند. افرادی که عمدتا در حوزه روستایی بیشترین تجربه در توانمندسازی را داشته‌اند، براساس بسته‌های آموزشی تهیه شده در اولویت هستند. ما سعی می‌کنیم که اول تربیت مدرس انجام گیرد بعد از آن برای آموزش فراگیر در مناطق روستایی به خصوص اقامتگاه‌های بوم گردی اقدام شود. بسته‌های آموزشی دیگر اما کوتاه مدت نیز تعریف شده که بحث ظرفیت سازی ذهنی به منظور توانمندی سازی جوامع محلی در آن مد نظر است و برای آن هم چهار موسسه دارای تجربه انتخاب شده اند تا در ۷۶ روستایی که طرح ضربتی اشتغال منتخب شده اند اجرا شود.

وی درباره الزام گذراندن دوره‌های آموزشی برای متولیان اقامتگاه‌های بوم گردی و درجه‌بندی آنها نیز گفت: در حال حاضر باید آن‌ها را آموزش دهیم بعد که ارتقا پیدا کردند به سمت استانداردسازی برویم مقدمه هر کاری برای ما آموزش و بعد استانداردسازی است.

فیاضی همچنین در پاسخ به سوالی درباره سیستم رزرواسیون و کسب اطلاع از اقامتگاههای بوم گردی از طریق وب نیز بیان کرد: گروهی از افراد انتخاب شده اند و در حال تکمیل کردن بانک اطلاعاتی اقامتگاهها هستند در تلاشیم اطلاعات، مشخصات و مکان جغرافیایی آن‌ها نیمه اول سال در سایت سازمان میراث فرهنگی قرار داده شود.

وی درباره اینکه سازمان میراث فرهنگی در طراحی سایت‌های گردشگری موفق عمل نکرده است گفت: این سایت در اختیار واحد IT است گروهی از فارغ التحصیلان دانشگاه علامه این کار را بر عهده گرفته‌اند و از آن‌ها می‌خواهیم که این سایت را پس از بارگذاری به روز کرده و مسئولیت آن را نیز به عهده بگیرند. آن‌ها این کار را شروع کرده‌اند و اکنون اطلاعات حدود ۳۰۰ مرکز اقامتی با عکس جمع آوری و تکمیل شده و به زودی هم وارد سامانه خواهد شد.

مدیرکل طبیعت‌گردی کشور در پاسخ به سوالی درباره اینکه یکی از موارد در تعریف اقامتگاه‌های بوم گردی داشتن معماری بومی است اما در برخی از اقامتگاه‌ها این شاخصه رعایت نمی‌شود توضیح داد: آیا همه هتل‌های ۲ ستاره دارای ضوابط یک هتل دو ستاره هستند؟ ما دستورالعملی داریم که سیاست‌ها و ساز و کارها در آن نوشته شده و مدیران میراث فرهنگی در استان‌ها هم مجری این کار هستند و مطابق آن به اقامتگاهی مجوز می‌دهند. بازدید و دادن مجوز بر عهده ادارات کل میراث فرهنگی استانهاست و مدیران بحث نظارت پایش و ساماندهی را انجام می دهند.

وی افزود: در معاونت گردشگری ما نظارت عالی داریم و کارها را برون سپاری کرده‌ایم. اگر موردی بوده که بر خلاف تعاریف و دستورالعمل‌ها عمل کرده و مجوز بوم گردی گرفته است می توانید اطلاع دهید تا مورد بررسی قرار گیرد. ادارات کل موظف هستند که این موضوع را با هم تطبیق دهند. اگر در این میان کسی تخطی کند از اداره کل استان پاسخ می‌خواهیم شاید نیاز باشد، از تهران برای بررسی بیشتر کارشناس بفرستیم. ممکن است اقامتگاهی صلاحیت داشتن مجوز بوم گردی را نداشته باشد بنابراین باید اداره کل سریعا آن را حذف کند و یا مجوز خانه مسافر به آن بدهد چون خانه مسافرها ضوابط خاصی را ندارند.

فیاضی در پاسخ به این که برخی از اقامتگاه‌ها خانه‌مسافرهای تزئین شده‌ای هستند که مجوز بوم گردی گرفته‌اند توضیح داد: گاهی می بینید اقامتگاه المان‌های لازم را ندارد گاهی هم می بینید که یک اقامتگاه، خانه قدیمی و بومی هست اما چیدمانش، آن طور مناسب نیست که به بوم‌گردی نزدیک باشد بخشی از این مشکل به واسطه عدم آموزش مسئولان اقامتگاه‌هاست به همین دلیل آموزشها را اجباری کرده ایم.

وی درباره اینکه کارشناسان طبیعتگردی آن مکان را دیده و با دادن مجوز موافقت کرده‌اند گفت: اگر موارد خاصی سراغ دارید مکتوب اعلام کنید تا از استان سوال کنیم. ما تا کنون چهار دوره برای کارشناسان طبیعتگردی دوره‌های آموزشی برگزار کرده‌ایم. در هر استانی کارشناس نظارت بر تاسیسات گردشگری داریم که این افراد نیز به کمک می‌آیند.

فیاضی درباره اینکه هر استان یک کارشناس طبیعتگردی دارد که در راستای تغییرات استانی بسیاری از آن‌ها ممکن است با وجود شرکت در دوره‌های آموزشی جابه جا شوند هم بیان کرد: کارشناس طبیعتگردی باید یک نفر باشد اگر این کارشناس در استانی تغییر کند به دلیل ضعف آن مدیرکل است اتفاقا نامه‌ای به رئیس سازمان میراث فرهنگی نیز نوشته‌ایم کارشناسانی که برایشان هزینه شده و دوره‌های آموزشی برگزار کرده‌ایم در این سمت باقی بمانند و یا اینکه اگر در هر حوزه دیگری هم وارد می‌شوند باز از این دانش خود بتوانند استفاده کنند. اما اگر این افراد در جایگاه خودشان بمانند حتما می شود از آنها استفاده بهینه‌تری کرد. با این وجود عمدتا کارشناسان طبیعتگردی ثابت هستند.

دبیر کمیته ملی طبیعت گردی کشور گفت: استان اصفهان با ۱۳۰ اقامتگاه بوم گردی دارای بیشترین اقامتگاه است استانهای قم، آذربایجان غربی و کهگیلویه و بویر احمد هر کدام تنها یک اقامتگاه و استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، خوزستان، مرکزی، هرمزگان و همدان دو اقامتگاه بومی دارند.

وی درباره اینکه برخی از استانها با وجود داشتن ظرفیت ایجاد اقامتگاه بومی، فاقد چنین تاسیساتی هستند نیز گفت: باید این موضوع را از ادارات کل استانها پیگیری کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۰۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ در همدان

مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان، گفت: مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ صادر شد. - اخبار استانها -

مهران حاجیان در گفت‌وگو با خبرنگار ‌تسنیم در همدان، افزود: کشتار‌گاه دام همدان 60 درصد گوشت قرمز ناستان را تامین می کند این کشتارگاه صنعتی دام در زمینی به وسعت 17 هکتار و زیر‌بنای 12 هزار‌متر‌مربع راه‌اندازی و روزانه با کشتار 400 دام سبک و سنگین نیاز گوشت قرمز شهر‌های همدان، بهار، لالجین، مریانج، اسد‌آباد، صالح‌آباد و غیره تامین کرده است.

وی بیان کرد: اکنون این واحد صنعتی برای 143نفر مستقیم و 700نفر غیر‌مستقیم شغل ایجاد کرده است و برنامه‌ریزی برای راه‌ا‌ندازی صنایع فر‌آوری پائین‌دستی مانند تولید ژلاتین، پشم، پوست، پت فود، چرم، صنایع سوسیس و کالباس و غیره انجام شده است.

مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان در بخش دیگر سخنان خود با یاد‌آوری دریافت مجوز واردات دام سبک و گوشت‌گرم از کشور‌های آسیای میانه، اظهار داشت: هیئت مدیره سازمان مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ را صادر‌ کرده است.

حاجیان درباره این واحد صنعتی فر‌آوری پروتئین سفید در همدان، گفت: پیش‌بینی سرمایه‌گذاری طرح 180‌میلیارد‌تومان است که با پیشرفت‌کاری 30 درصد، ظرفیت کشتار چهار هزار قطعه مرغ دارد و برای 60 نفر مستقیم و 200 نفر غیر‌مستقیم شغل ایجاد خواهد کرد که نقش موثری در کاهش سودا‌گری بازار این محصول پر‌تقاضای پروتئینی خواهد داشت و مازاد تولید صادر خواهد شد.

وی بخش دیگر سرمایه‌گذاری سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان مرتبط با مدیریت فضای گردشگری بی‌نظیر سراب گیان نهاوند عنوان کرد و گفت: نصب دوربین پایش تصویری و پلاک‌خوان در محیط، بهسازی و نوسازی کلبه‌ جنگل‌بانی منطقه، 150 هکتار نهال و بذر‌کاری از برخی اقدام‌های ضروری برای حفاظت و افزایش بهره‌وری روز‌افزون این فضای طبیعی وگردشگری در اختیار سازمان است.

مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان با اشاره بر این که از اهداف اصلی سازمان در این منطقه تسهیل ارائه خدمات است، افزود: بهسازی مسیر دسترسی با لکه‌گیری و آسفالت‌ریزی، جذب و به‌کار‌گیری16 نیرو برای آبیاری و ایجاد آتش‌بر در محدوده مرتبط به منطقه گردشگری سراب‌گیان، استقرار جنگل‌بان برای حفاظت از محیط و غیره از دیگر‌ اقدام‌های این حوزه است.

حاجیان با یاد‌آوری این‌که سازمان‌ همیاری شهرداری‌های استان همدان خدمات حمایتی و تخصصی مرتبط، به 33 سهامدار(شهرداری‌ها) با هدف تامین خود‌کفایی شهرداری‌ها ارائه داده است، گفت: برخی از این خدمات شامل انعقاد قرارداد مکرر با شهرداری‌ها برای تامین ماشین‌های عمرانی(گریدر، کمپرسی، باب‌کت و لودر) انعقاد 30 قرار‌داد برای طراحی فنی و مهندسی شهرداری‌های استان، ایجاد سایت پلن، سازه‌، معماری، المان‌سازی و غیره بیان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ در همدان
  • صدور مجوز تاسیس و فعالیت مرکز تجاری ایران در نروژ
  • تاریخ دقیق صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها مشخص شد
  • ممنوعیت ارائه خدمات به دارندگان مجوزهای کاغذی در استان مرکزی
  • صدور مجوز راه‌اندازی رشته موسیقی در هنرستان هنرهای زیبای چهارمحال وبختیاری
  • درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، سدی در برابر انحصار
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ
  • ارسال لایحه پرسپولیس در پرونده لوکادیا برای CAS
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها